19-02-2015 10:18 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse start-up Uber heeft nog eens $ 2,8 mrd opgehaald bij investeerders. Ook lanceert het zijn taxidienst in Utrecht en zijn nieuwe carpool-app in Los Angeles.

De app UberPool brengt taxiklanten samen die ongeveer dezelfde richting op rijden. Met een gedeelde rit betalen mensen minder en daalt de impact op milieu en verkeer. “LA is beroemd om vele zaken, vooral vanwege zijn overbelaste wegennet”, zegt Eyal Gutentag, verantwoordelijk voor de activiteiten van Uber in Los Angeles in de LA Times. “Meer mensen die ritten delen betekent minder file en minder schadelijke uitstoot.”

Uber kondigde ook aan nog eens ruim $ 1 mrd aan investeringen te hebben binnengehaald. Hiermee komt het totaal in de laatste financieringsronde uit op $ 2,8 mrd. Na deze succesvolle investeringsronde blijft de waardering van de Amerikaanse start-up als geheel behouden. Uber is nu in totaal $ 41 mrd waard.

Utrecht

De app UperPool was al beschikbaar in New York, San Francisco en Parijs. Succesvolle introductie van deze app vereist een enorm volume aan reizigers die via Uber taxi's bestellen. Dat lukt nog niet in alle steden waar het bedrijf actief is.

Dichter bij huis zijn de bekendere diensten van Uber sinds deze week wel ook beschikbaar in Utrecht. Net als in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kunnen Utrechters via de app een taxi bestellen. Ook het in Nederland illegale UberPop, dat particulieren taxidiensten laat aanbieden, is in Utrecht gelanceerd.

Bron: Phys.org, LA Times | Foto: Moyan Brenn, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)