25-02-2015 13:07 | Door: Willemien Groot

Renault Trucks en het Franse postbedrijf La Poste testen samen de eerste elektrische truck met een brandstofcel.

De Renault Maxity is een truck van 4,5 ton. Autobouwer Renault heeft de vrachtwagen uitgerust met een elektrische motor en een brandstofcel op waterstof. Onder normale omstandigheden heeft de elektrische truck een bereik van 200 kilometer. De aanvullende ondersteuning met waterstof verdubbelt die afstand. De elektrische truck met een brandstofcel als range extender is de eerste ter wereld.

De proef in de Franse stad Dole gaat een jaar duren. In die periode onderzoeken Renault Trucks en La Poste de mogelijkheden van waterstoftechnologie in het vrachtvervoer. La Poste is eigenaar van het grootste aantal elektrische voertuigen ter wereld. Het bedrijf test al langer voertuigen op waterstof, maar nooit eerder een truck met gecombineerde aandrijving.

Renault verwacht dat de elektrische truck in stedelijk gebied zijn nut bewijst. Steeds meer Europese steden streven ernaar om luchtvervuiling en geluidsoverlast door verkeer te verminderen. Renault zegt daaraan te willen bijdragen met het onderzoek naar stil en schoon vrachttransport

Bron: Logistics Manager, Transportnieuws | Foto: Renault Trucks Corporate