05-03-2015 10:00 | Door: Erik Verheggen

IT-ondernemer Henk Kippersluis heeft een primeur. Met een app van Eneco laadt hij zijn Tesla op als de stroomprijs het gunstigst is.

Henk is de eerste gebruiker van Eneco SlimLaden, een app die de laadsnelheid van de Tesla aanstuurt en continu de beschikking heeft over de actuele energieprijzen. Volgens Eneco is het voor het eerst dat een dergelijke dienst in Nederland het licht ziet.

De dienst werkt via een speciaal hiervoor ontwikkelde app, waarbij de gebruiker instelt op welk tijdstip de auto geladen dient te zijn. Eneco SlimLaden kiest daarvoor automatisch de gunstigste momenten, met de laagste tarieven. De klant betaalt de dan geldende marktprijs.

De app stemt de laadsnelheid per kwartier af op de ontwikkelingen op de inkoopmarkt. Uit de eerste ervaringen blijkt dat Henk Kippersluis op een nachtelijke laadbeurt tot één euro kan besparen.

De pilot start met Tesla-rijders. Dit automerk biedt nu al open systemen, waarvoor andere partijen apps kunnen maken. Volgens Eneco is de Tesla Model S op dit moment de meest volwassen volledig elektrische auto in de markt. In de toekomst wil het energiebedrijf zijn dienst ook toegankelijk maken voor elektrische en plug-in hybrides van Volkswagen, BMW, Mitsubishi, Renault en Audi.

Bekijk een filmpje over de app op YouTube:

http://youtu.be/Z0chu5W-4-M

Bron: Eneco | foto: Eneco