16-03-2015 07:49 | Door: Thijs ten Brinck

Sportwagenfabrikant Porsche werkt aan zijn eerste volledig elektrische auto. De autobouwer overweegt daarbij voor de langere termijn ook een brandstofcel als energiebron.

De geruchten over een elektrische Porsche gingen al enige tijd rond en zijn nu bevestigd. “We hebben inderdaad iets op stapel staan”, zei Heinz-Jakob Neusser, hoofd ontwikkeling bij Volkswagen, op een persconferentie. Volkwagen is het moederbedrijf van Porsche.

Audi, ook behorend tot de Volkswagen Groep, presenteerde recent de volledig elektrische Audi R8 E-tron. De Porsche op accu's, waar verder nog weinig over bekend is, zou gebruik gaan maken van technologie uit de R8, aldus de website Autokopen.nl.

 

Waterstof

 

Ulrich Hackenberg, technisch directeur van Audi, zegt dat het Volkswagenconcern voor de langere termijn ook werkt aan brandstofceltechnologie. Audi, Porsche of Volkswagen zal nog dit decennium een model presenteren dat rijdt op waterstof. Ook op dit vlak zijn er geen verdere details bekend gemaakt.

Van de Porsche Panamera, de sportsedan met plek voor vier volwassen, is sinds enige tijd een hybride variant te koop. Ook de SUV Cayenne is beschikbaar met een diesel-elektrische aandrijving.

Bron: Autokopen, Autoexpress | Foto: Rayane Merghad, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)