16-03-2015 09:36 | Door: Erik Verheggen

Uber en de Chinese autofabrikant BYD komen met een programma om chauffeurs van een elektrische auto te voorzien. Een eerste proef loopt in de Verenigde Staten.

Dat meldt persbureau Reuters. Uberchauffeurs kunnen binnen het programma een BYD e6 leasen voor $ 200 per maand. De e6 rijdt ongeveer 300 kilometer op een accu. Uber richt speciale laadplaatsen in waar chauffeurs hun auto avonds kunnen achterlaten en de volgende dag opgeladen weer ophalen.

Met het programma komt de taxidienst tegemoet aan chauffeurs die nieuw zijn in het vak. Met het aanbod hebben zij meteen de beschikking over een nieuwe, elektrische auto. Uber beproeft het leaseconcept sinds kort in Chicago. 25 chauffeurs maken al gebruik van de BYD-taxi’s. Aan het einde van dit jaar moeten dat er een paar honderd zijn, zegt de directeur van Green Wheels USA tegen Reuters. Green Wheels levert de Chinese auto’s in de Verenigde Staten.

De keuze voor BYD is op het eerste gezicht opvallend. Maar het Chinese merkt timmert hard aan de weg en is geen nieuwkomer op de zakelijke markt. In China is de e6 in gebruik als taxi en politieauto. Voordeel van dit model is bovendien dat hij groter is dan de meeste elektrische auto’s. In Londen maakt chauffeursdienst Thriev gebruik van dezelfde wagens.

Bron: Reuters | foto: Linuxthink, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)