29-08-2012 15:53 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vanaf 2014 zal er in de grote wereldsteden voor het eerst een kampioenschap voor elektrische Formule 1-wagens plaatsvinden.

Eerder deze week bereikte de internationale autosportfederatie (FIA) een overeenkomst met de promotor van het kampioenschap, Fomula E Holdings (FEH). Aan het kampioenschap zullen 10 teams en 20 coureurs meedoen, die in geheel elektrische wagens zullen rijden. Voorafgaand aan het kampioenschap zal een groot aantal demonstraties met de Formule E-auto’s plaatsvinden.

Betrokken partijen

“Deze nieuwe competitie zal een totaal nieuwe doelgroep trekken”, zei Jean Todt, directeur van FIA. “Dit kampioenschap biedt niet alleen entertainment, maar ook een kans om de FIA doelstellingen schone energie, mobiliteit en duurzaamheid bij een breed en jong publiek onder de aandacht te brengen.”

“Met het oog op de toekomst zien wij dit als een uitstekende kans om een opwindend spektakel te mixen met schone energie en duurzaamheid”, vertelt de CEO van FEH, Alejandro Agag. “Dit kampioenschap kan een boost voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van de elektrische auto zijn. Een sleutelrol voor de toekomst van onze steden.”

Rio de Janeiro

De eerste wedstrijd van het kampioenschap zal in Rio de Janeiro plaatsvinden. Afgelopen maandag werd het contract door burgemeester Eduardo Paes ondertekend.

Bron: Autosport.nl Foto: Gearheads Magazine