19-03-2015 15:36 | Door: Thijs ten Brinck

De grote Duitse automerken brengen de komende tijd veel nieuwe plug-in hybrides op de markt. Mercedes alleen al presenteert voor 2017 liefst 10 nieuwe plug-in modellen.

De aankondiging van de nieuwe semi-elektrische modellen volgt kort op de eerdere presentatie van hybride versies van de C en S Klasse. Ook de conceptcar V-ision e, die Mercedes op de Autosalon van Genève toonde, is een plug-in hybride.

CO2-uitstoot

“Plug-in hybrides zijn voor ons een sleuteltechnologie op weg naar de emissievrije auto van de toekomst”, zegt Thomas Weber, verantwoordelijk voor productontwikkeling op de Amerikaanse site PluginCars. “Hybride auto's bieden onze klanten het beste van twee werelden. In de stad rijden ze volledig elektrisch en op lange afstanden genieten onze klanten de voordelen van een verbrandingsmotor."

De plug-in hybrides besparen over de volledige levensduur van de wagen op brandstof en CO2-emissies. Als de accu oplaadt met uitsluitend hernieuwbare stroom, daalt de CO2-uitstoot met 41 procent. Gebruikt de automobilist de Europese stroommix, dan is de besparing ruim een kwart. Dat heeft Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, laten berekenen.

Duitse inhaalslag

Plug-in hybrides zijn populair in Europa. PHEV-varianten van onder andere de Volvo V60 en de Mitsubishi Outlander deden het erg goed, ook in Nederland.

Met de tien semi-elektrische modellen valt er straks ook bij Mercedes veel te kiezen. Op de autobeurs in Genève presenteerden verder Audi en BMW verschillende plug-ins die al snel op de markt komen. Vorig jaar meldde ook Volkswagen twintig nieuwe plug-in hybrides en volledig elektrische auto's te ontwikkelen.

Bron: Green Car Congress, Plugin Cars | Foto: mariordo59, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)