24-03-2015 12:41 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse autoconcern Daimler investeert de komende jaren miljarden in de modernisering van zijn fabriek in Stuttgart. Voor Mercedes zal de fabriek efficiënte en innovatieve aandrijflijnen bouwen.

Daimler, moederbedrijf van onder andere Mercedes Benz, investeert nog dit jaar € 1 mrd in zijn fabriek in Stuttgart-Untertürkheim. De productielocatie zal brandstofzuinige benzine- en dieselmotoren produceren. Ook zal de fabriek aandrijflijnen voor plug-in hybriden en brandstofcelauto’s gaan bouwen.

“Alternatieve aandrijfsystemen zijn belangrijk voor onze mobiliteit in de toekomst”, zegt Markus Schäfer, directeur bij Mercedes en verantwoordelijk voor de productie en supplychain. “Voor die toekomst leggen we hier de basis.”

Mercedes kondigde recent de eerste twee van in totaal tien PHEVs aan. Deze semi-elektrische modellen komen allemaal nog voor 2017 op de markt. Voor de langere termijn zet Mercedes in op brandstofceltechnologie. Elektrische auto’s met een brandstofcel hebben in potentie een veel grotere actieradius dan auto’s met uitsluitend accu’s.

De investering van € 1 mrd dit jaar is de eerste aanzet voor een langjarige transformatie, die van de fabriek een hightech productiefaciliteit zal maken. Daartoe zal Daimler ook in de komende jaren nog miljarden in Stuttgart-Untertürkheim investereren.

Bron: Green Car Congress, Daimler | Foto: Daimler