27-03-2015 17:30 | Door: Erik Verheggen

Het Chinese Geely is eigenaar van London Taxi Company. Het concern steekt een kwart miljard in een nieuwe fabriek, die de weg vrijmaakt voor elektrische Black Cabs.

De nieuwe fabriek komt te staan in Coventry. Verschillende Britse media melden dat de locatie een productiecapaciteit krijgt van 36.000 taxi’s per jaar. Volgens Geely is de nieuwe fabriek nodig voor de grootschalige introductie van elektrische taxi’s.

Geely investeerde eerder £ 80 mln in de ontwikkeling van de nieuwe TX5. Deze krijgt een hybride aandrijving. Volgens de fabrikant komt er in 2018 een volledig elektrische versie.

London Taxi Company bouwt nu ongeveer 2.000 taxi’s per jaar. Sinds 1948 rolden er al 130.000 van de band in de nu verouderde productielocatie. Geely nam het taxibedrijf in februari 2013 over voor £ 11,4 mln.

Boris Johnson, burgemeester van de Britse hoofdstad, is blij met de Chinese investering in het Londense icoon. “De productie van voertuigen zonder emissies is essentieel voor ons streven om de groenste taxivloot ter wereld op te bouwen.” De nieuwe fabriek genereert 1.000 banen.

Bron: Guardian, Sky News, BBC | foto: Sheila Sund, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)