07-04-2015 11:45 | Door: Willemien Groot

Autobouwer Aston Martin werkt aan elektrische versie van de Rapide S. De luze vierdeurs sedan kan over twee tot drie jaar op de markt komen.

De Britse autofabrikant, bekend als leverancier van James Bond-auto's, praat met potentiële partners en leveranciers. Dat meldt het Britse magazine AutoExpress

De elektrische versie van de Rapide krijgt twee elektromotoren en twee accu’s voor extra opslagcapaciteit. Het resultaat is sedan met vierwielaandrijving en een motor van 1000 pk. Dat is 450 pk meer dan de bestaande 12-cilinder Rapide met 6-liter motor. De wagen heeft een actieradius van ruim 300 kilometer.

CEO Andy Palmer zegt in een interview met het tijdschrift dat de elektrische motoren dezelfde prestaties leveren, minus het lawaai van een 12-cilinder. "Maar die stilte past wel bij een luxe wagen. Bovendien heeft de auto geen CO2-uitstoot." De topsnelheid van de bestaande Rapide S is 325 kilometer per uur. De CO2-uitstoot is liefst 332 gram per kilometer.

De Britse autofabrikant richt zich met het elektrische model op de Amerikaanse en Chinese markt. Of de auto daadwerkelijk op de markt komt, hangt van de uitkomst van de verkenning af. Bij een marktintroductie zou de auto zo'n £ 200.000 (ruim € 273.000) kosten.

Bron: AutoExpress, CleanTechnica, LeftlaneNews | Foto: Brian Snelson, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)