10-04-2015 13:55 | Door: Erik Verheggen

Allego en The New Motion hebben een aantal universele snelladers geplaatst in België. Belgische e-rijders kunnen voortaan de accu van ieder type elektrische auto met snellaadoptie laden.

Dat meldt The New Motion. De Nederlandse bedrijven plaatsen om te beginnen twee snellaadpalen. Dat aantal moet in het komende jaar oplopen tot zeven.

Voor het project heeft Allego geïnvesteerd in snelladers en de verantwoordelijkheid voor de realisatie en het beheer genomen. The New Motion neemt de exploitatie en marketing voor zijn rekening. Vastgoedinvesteerder Redevco stelt de locaties beschikbaar en investeert mee in de netaansluiting van de snelladers.

Bij een snellader wordt de batterij van elektrische auto´s in 15 tot 30 minuten tot 80 procent opgeladen. De laadpunten staan in de plaatsen Burcht en Schoten op de hypermarktsites van Redevco. De snelladers voldoen als enige in België aan alle huidige standaarden.

"De groei van elektrisch rijden in België zet zich langzaam maar gestaag door", zegt General Manager Anja van Niersen van Allego. "Een belangrijke voorwaarde voor verdere groei is de beschikbaarheid van publiek toegankelijke oplaadpunten voor elektrische wagens."

Bron: The New Motion | foto: