22-04-2015 09:43 | Door: Erik Verheggen

Autobouwer Toroidion heeft op autobeurs Top Marques in Monaco het concept van zijn MW1 gepresenteerd. De elektrische auto breekt op papier alle records.

De wagen van het Finse bedrijf is volledig elektrisch, met een vermogen van 1.000 megawatt. Dat komt overeen met 1.341 paardenkracht. De auto haalt zijn sap uit batterijen die volgens Toroidion state-of-the-art zijn, en bovendien gemakkelijk te vervangen.

Toroidion is in 2011 opgericht en heeft de elektrische supersportwagen helemaal in eigen beheer ontworpen en gebouwd. Precieze specificaties heeft het bedrijf nog niet bekend gemaakt. Maar duidelijk is wel dat de MW1 de nieuwe bovenbaas is in het rijtje met krachtigste elektrische auto’s. De Rimac Concept 1, die $ 1 mln moet kosten, levert niet meer dan 800 megawatt.

Overigens is het Finse Monster niet de krachtigste auto met een elektromotor aan boord. De Zweedse buren van Koenigsegg brachten vorige maand hun 1.500 paardekrachten tellende hybride Regera op de markt. De Zweden hadden daarvoor wel een benzinemotor van 700 pk nodig. Daarnaast zijn er nog een aantal twee- en driewielers die hoge ogen gooien. Als de eerste testen van de MW1 beschikbaar komen, wordt duidelijk wat de duizelingwekkende specificaties nu eigenlijk waard zijn.

Toroidion MW1

Bron: Toroidion | foto: Toroidion