01-06-2015 09:51 | Door: Erik Verheggen

Ford start met een deelauto-service in Londen, BMW in München. Gebruikers van Ford’s deelprogramma krijgen toegang tot vijftig auto’s. De helft daarvan is de elektrische Ford Focus.

Het Londense deelprogramma heeft de naam GoDrive meegekregen en is onderdeel van het Smart Mobility-plan van het bedrijf. Uniek is volgens Ford dat gebruikers de auto’s ook voor een enkele reis kunnen gebruiken en altijd een parkeerplaats tot hun beschikking hebben.

Ford heeft een serie van 25 wereldwijde pilots opgetuigd, waarvan acht in Europa. Het autodeelprogramma Ford Carsharing is in Duitsland al actief in vijftig steden.

Vorige week maakte ook BMW bekend meer in te zetten op autodelen. Het bedrijf is al actief in Londen en start nu in München een nieuw deelprogramma. BMW kiest daarbij voor een peer-to-peer benadering, zegt Martin Hauschild tegen de website Automotive Management. "Gezinnen die nu drie auto’s voor de deur hebben staan, kunnen de bezettingsgraad van die auto's verhogen door ze te delen met bijvoorbeeld buurtbewoners."

Volgens Automotive Management breidt BMW zijn deelautoconcept Alphacity, voor de zakelijke markt, ook in Nederland verder uit.

Bron: Automotive Management, Ford | foto: Franco Vannini, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)