04-06-2015 07:07 | Door: Erik Verheggen

De Green Deal Autodelen moet deelprogramma’s laten groeien. De betrokken partijen hebben de ambitie om het aantal deelauto’s te laten groeien van 15.000 naar 100.000 in 2018.

Aanbieders van deelauto’s, leasemaatschappijen, verzekeraars, gemeenten, bedrijven, belangenorganisaties en de Rijksoverheid tekenen vandaag een Green Deal Autodelen.

Met dit initiatief willen de partijen met elkaar de bekendheid van autodelen vergroten, kansen versterken en belemmeringen in kaart brengen en aanpakken. Daarvoor starten ze pilots

"Om oplossingen te vinden voor de toenemende problematiek omtrent mobiliteit in steden zullen mobiliteitsaanbieders en de overheid meer samen moeten gaan werken en in gesprek blijven”, zegt directeur Andrew Berkhout van Greenwheels.

Lage uitstoot

In het Energieakkoord is vastgelegd dat het aantal van 100.000 auto’s in 2020 gehaald wordt. In dit SER-akkoord hebben de betrokken partijen afgesproken dat dat auto’s met een zeer lage uitstoot moeten zijn. De Green Deal moet die invulling met twee jaar versnellen.

Volgens directeur Marga Hoek van De Groene Zaak is de Green Deal voor koplopers in het bedrijfsleven een enorme impuls om geld te besparen en een bijdrage te leveren aan verduurzaming. Hoek: “Steeds meer bedrijven zoeken naar manieren om hun wagenpark te verschonen én te verkleinen.”

Bij de Green Deal zijn dertig partijen aangesloten. Daaronder zijn autodeelplatformen als Greenwheels, WeGo en Snappcar. Maar ook brancheverenigingen, overheden en adviesbureaus en verzekeraars hebben hun handtekeningen gezet.

Bron: Rijksoverheid | foto: Jaap Joris, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)