09-06-2015 10:03 | Door: Laura Fransen

Motorfietsproducent Harley-Davidson verwacht voor 2020 een elektrische motor op de markt te brengen. Aanpassingen aan het bereik en de kosten moeten marktintroductie mogelijk maken.

De Amerikaanse motorfietsproducent kondigde in 2014 aan een elektrische Harley te ontwikkelen: de LiveWire. Sindsdien produceerde het bedrijf meer dan 30 prototypes. Na uitgebreide tests als onderdeel van Project LiveWire kondigt het bedrijf nu een verwachte datum aan voor de marktintroductie. Het bedrijf zegt de elektrische motorfiets voor 2020 op de markt te brengen.

Harley-Davidson gebruikt de komende jaren om de prototypes verder te ontwikkelen. Een van de voornaamste obstakels is het bereik. Huidige prototypes hebben een actieradius van zo’n 50 mijl, slechts de helft van wat klanten volgens het bedrijf verwachten. Ook de prijs levert problemen op. Volgens Chief Executive Matt Levatich zijn klanten bereid $ 20.000 te betalen voor een elektrische Harley Davidson, maar die verkoopprijs levert het bedrijf geen winst op.

Het Project LiveWire moest inzicht bieden in wat gebruikers verwachten van een elektrische Harley-Davidson. Aan die verwachtingen gaat het bedrijf nu proberen te voldoen. Voor sommige Harley-fans gaat dat niet lukken. Ze willen geen afscheid nemen van het unieke Harley-geluid, dat alleen een benzinemotor produceert. 

Bron: The Verge, Gas 2 | Foto: Big-ashb, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)