10-06-2015 10:16 | Door: Erik Verheggen

Het Japanse concern Panasonic heeft honderden werknemers naar de gigafabriek van Tesla gestuurd. In het complex in Nevada bouwen beide bedrijven lithium-ionbatterijen voor de elektrische auto's.

Dat meldt persbureau Reuters. De productie in de gigafabriek moet in 2016 beginnen. “Er zijn dan honderden mensen nodig”, zegt directeur Yoshi Ito van de industriële en automotive-tak van Panasonic.

Het Japanse technologieconcern investeert flink in het project. Dit jaar alleen al steekt Panasonic $ 478 mln in de fabriek. Het bedrijf probeert daarmee minder afhankelijk te worden van zijn tak voor consumentenelektronica. Zo werkt Panasonic ook samen met de Spaanse auto-onderdelenfabrikant FIcosa, die gespecialiseerd is in park-assistsystemen.

Het enorme team van Panasonic brengt volgens de website Cleantechnica alle apparatuur mee die nodig is om batterijcellen te maken. De helft van het vloeroppervlak van de fabriek wordt daarmee ingeruimd. De andere helft is gereserveerd om de modules voor in de auto’s te maken en assembleren.

Bron: Reuters, Cleantechnica