23-10-2012 12:32 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

“Groen, aangenaam en soms wennen.” Dat is het oordeel van de tien topbestuurders uit het bedrijfsleven die hun auto voor tien dagen lieten staan.

De toppers van  onder andere Microsoft, Desso en ASN Bank deden mee aan het Low Car Diet en lieten vanaf 10 oktober de auto voor tien dagen staan. In plaats daarvan maakten ze gebruik van milieuvriendelijkere alternatieven zoals Greenwheels het openbaar vervoer  of een OV-fiets. De deelnemers bespaarden alleen al door gebruik van de trein in totaal 1.500 kg CO2.

“Ik wist niet dat ik in mijn eentje al zoveel minder CO2 kon uitstoten in die paar dagen,” zegt Eduard Schaepman, CEO van kantoorruimteverhuurder Regus.

OV past in druk zakenleven

Met de actie wilden de organisatoren Urgenda, Regus, NS en Greenwheels laten zien dat het gebruik van verschillende vormen van openbaar vervoer en deelauto’s past in een duurzame samenleving en in het drukke zakenleven. “Delen is goedkoper, schoner en geeft ruimte op de weg,” aldus Marjan Minnesma, directeur van Stichting Urgenda.
In Nederland hoef je niet automatisch de auto te nemen om efficiënt en effectief te kunnen reizenCEO ASN Bank
“Ik hoop dat deze actie mensen inspireert om eens af te wijken van de routine. Als alle autogebruikers één keer per jaar de trein pakken in plaats van de auto besparen we zo al de CO2-uitstoot van een stad als Arnhem. We hopen dat veel Nederlanders dit voorbeeld zullen volgen,” zegt Merel van Vroonhoven, hoofddirectielid van de NS.

“In Nederland hoef je niet automatisch de auto te nemen om efficiënt en effectief te kunnen reizen”, zegt Ewoud Goudswaard, CEO van ASN Bank.

Bron: NS Foto:  Michael Day