05-05-2012 14:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Pon, een van de grootste familiebedrijven in Nederland en importeur van onder meer Volkswagen, neemt een substantieel belang in autodeelbedrijf Greenwheels.

Greenwheels is een van Europa's grootste aanbieders van auto's die je met anderen kunt delen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt. Wel is bekend gemaakt dat Greenwheels zelfstandig blijft opereren binnen Pon. De oprichters blijven aan als directie van het bedrijf.

Belangrijkste reden voor het samengaan is dat de bedrijven verwachten dat de vraag naar zakelijke mobiliteitsoplossingen, zoals deelauto's, zal blijven groeien. Greenwheels richt zich op dit moment alleen nog op consumenten.

"Met onze deelname in Greenwheels stapt Pon in een snel groeiende markt. Niet alleen bij consumenten groeit de belangstelling voor deelauto's maar ook bedrijven verlangen van werknemers dat ze steeds slimmer met mobiliteit omgaan. Greenwheels kan in die wens een belangrijke rol spelen," aldus Janus Smalbraak, CEO van Pon Holdings.

Andere synergiën tussen de twee bedrijven zijn de internationale handelscontacten en het grotere auto-aanbod van Pon. Greenwheels-directeur Gijs van Lookeren Campagne lonkt al naar de Audi A1 als nieuwste model in het autodeelaanbod. Pon is daarnaast eigenaar van fietsfabrikant Gazelle. Ook daar ziet Van Lookeren Campagne mogelijkheden tot samenwerking.

Bron: BNR