30-10-2012 12:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autoverhuurder Hertz heeft een overeenkomst gesloten met recycling gigant Liberty Tire Recycling om autobanden van huurauto’s te recyclen en afval te verminderen.

Hertz en Liberty Tire Recycling, een van de grootste recyclingbedrijven in de Verenigde Staten,  gaan in de VS samen jaarlijks zo’n 170.000 versleten banden verzamelen. De banden krijgen een nieuw leven als vloer op een kinderspeelplaats of worden verwerkt in asfalt.

“We zijn het eerste verhuurbedrijf dat zich committeert aan nul bandenafval”, aldus Hertz voorlichter Rich Broome. “We hebben recentelijk gekeken naar wat we beter kunnen doen op milieugebied, we recyclen al olie en verspillen geen water. Het recyclen van banden was bij Hertz willekeurig. We wisten niet precies wat lokale Hertz ondernemers met de banden deden. Maar dankzij onze overeenkomst met Liberty Tire Recycling, zal geen enkele Hertz-band meer voor afval zorgen.”

Gemoedsrust

Jeff Kendall, CEO van Liberty Recycling Tire Pittsburgh, stelt dat zijn bedrijf jaarlijks voor 1,4 miljoen ton aan materiaal verwerkt. Gebruikt rubber is alleen niet zoveel waard. “Hertz krijgt er in plaats van geld daarom vooral gemoedsrust voor terug.”
“Hertz krijgt er in plaats van geld vooral gemoedsrust voor terug.” Jeff Kendall, CEO van Liberty Recycling Tire Pittsburgh
Hertz is al langere tijd bezig om te vergroenen. Zo vormt de ‘Green Collection’, een collectie van elektrische en hybride auto’s een steeds groter aandeel in het wagenpark. Ook sloot Hertz zich onlangs aan bij het Cleaner Car Contract, een coalitie van Europese verhuur- en leasebedrijven en milieuorganisaties die de introductie van zuinige auto’s ondersteunen.

Of er ook plannen zijn om in Europa banden te gaan recyclen kon Hertz Nederland niet aangeven.

Bron: MNN Foto: Mykl Roventine