03-07-2015 09:58 | Door: Thijs ten Brinck

De Japanse autobouwers Nissan, Toyota en Honda maken zich samen sterk voor een waterstofinfrastructuur in eigen land. Tijdens de Olympische Spelen in 2020 wil Japan de mogelijkheden laten zien.

De concurrerende autofabrikanten Nissan, Toyota en Honda slaan de handen ineen. De concerns hebben afgesproken de bouw van honderden waterstoftankstations in thuisland Japan te ondersteunen.

Het land telt 23 publieke waterstofpompen, maar de financiering verloopt moeizaam. De autobouwers gaan ondernemers helpen die een waterstoftankstation willen openen. Per station stellen ze per jaar $ 90.000 beschikbaar voor de bouw en het onderhoud.

Olympische Spelen

De toezegging van de drie fabrikanten heeft een totale waarde van $ 40 mln tot $ 50 mln. Nissan, Toyota en Honda hopen samen met de Japanse regering versneld een rendabele waterstofeconomie op te zetten.

Japan organiseert in 2020 de Olympische Spelen. Het land wil het sportevenement in en rond Tokyo zo duurzaam mogelijk maken. Waterstof speelt in die aanpak een belangrijke rol. Het Olympisch dorp in Tokyo draait hoofdzakelijk op waterstof en hernieuwbare energie.

Bron: CNBC, Phys.org | Foto: Joseph Brent, via Flickr Creative Commons (Cropped by Druuzaambedrijfsleven)