07-07-2015 07:32 | Door: Thijs ten Brinck

Technisch dienstverlener Cofely heeft samen met zijn personeel aantoonbare verbeteringen doorgevoerdop het vlak van mobiliteit . Het bedrijf ontvangt het MVO-keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op weg’.

De ruim 2.600 zakelijke rijders in dienst van Cofely zijn eind 2014 gestart met het e-driver trainingsprogramma. Dit programma is gericht op het stimuleren van veilig en brandstofzuinig rijgedrag.

“Ondanks dat het programma net voor de kerstvakantie gestart is, voldeed Cofely al na 3 maanden aan de eisen van Keurmerk niveau 1. Na 6 maanden is Cofely al klaar met het realiseren van de eisen van Keurmerk niveau 2”, zegt Han Blokland, CEO van Cofely. “Dat is een uitzonderlijk resultaat, aangezien dit keurmerk in het algemeen pas behaald wordt na twaalf maanden deelname.”

Cofely wil dit jaar de CO2-uitstoot met 15 procent reduceren, ten opzichte van 2009. Ook de autokilometers van het personeel hebben in die doelstelling een aandeel. Blokland: “In korte tijd hebben we dankzij dit programma kunnen bijdragen aan een brandstofbesparing van 2,4 procent en een reductie van de CO2-uitstoot van 128 ton.”

Bron: Cofely | Foto: Cofely