07-07-2015 15:02 | Door: Erik Verheggen

Het Chinese Geely steekt $ 45,5 mln in Carbon Recycling International uit IJsland. Carbon Recycling maakt hernieuwbare methanol uit CO2.

Dat heeft Geely Holding Group bekend gemaakt. De Chinese eigenaar van Volvo wil in China op grote schaal methanol gaan produceren. Geely is de derde grootste onafhankelijke autofabrikant in China. Het bedrijf ziet toekomt in methanol, als duurzamer alternatief voor conventionele brandstoffen.

Geely heeft produceert al op kleine schaal methanolauto’s. Zo bestaat de taxivloot in de Chinese stad Jinzhong uit methanolauto’s van Geely. De taxi’s rijden op methanol die geproduceerd wordt door vergassing van kolen. Methanol kent een lagere CO2-uitstoot dan conventionele brandstoffen en geldt als alternatief voor bijvoorbeeld LNG.

Duurzame taxi's

De Chinese overheid zette in 2013 een proef op met vervoer op methanol. Tot nu toe is dat echter alleen rendabel in gebieden waar veel kolenwinning bestaat. Carbon Recycling International produceert methanol uit CO2. Dat is een duurzamere productiemethode. Bovendien is CO2 op veel meer plekken voldoende voorhanden.

Geely is sinds 2010 eigenaar van Volvo Car Corporation. Het bedrijf kocht de Zweedse autobouwer voor $ 1,8 mrd van Ford. Geely is daarnaast eigenaar van London Taxi Company. Het concern maakte in maart 2015 bekend dat het een £ 250 mln in een nieuwe fabriek in Groot-Brittannië investeert. Die maakt de weg vrij voor volledig elektrische Black Cabs.

Bron: ChinaDaily, EworksGlobal | Moyan Brenn, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)