10-07-2015 15:57 | Door: Erik Verheggen

Airbus claimt een duurzame mijlpaal met de eerste elektrische vlucht over het Kanaal. Het E-Fan-vliegtuig kan een uur elektrisch vliegen, en dat was net genoeg.

Met de symbolische vlucht wil Airbus in de voetsporen treden van luchtvaartpionier Louis Bleriot, die in 1909 de eerste was die Het Kanaal over wist te steken. Dit keer was het de 57-jarige Fransman Didier Esteyne, die ook heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het elektrische toestel van Airbus, de E-Fan.

Het bedrijf onthulde zijn nieuwste elektrische tweezitter E-Fan 2.0 vorige maand tijdens de vliegshow in Parijs. Airbus heeft grote plannen met duurzame, elektrische luchtvaart. Tot nu toe staat de actieradius commerciële elektrische luchtvaart in de weg. Met 120 lithium-ion batterijen aan boord kan de E-Fan net een uurtje vliegen. Genoeg voor de 33 kilometer lange en 40 minuten durende vlucht van Kent naar Calais.

Airbus werkt naast volledig elektrische vliegtuigen ook aan hybride toestellen en vliegtuigen met een brandstofcel aan boord.

airbus

Bron: Airbus | Foto: Airbus