19-11-2012 14:53 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

GM gaat zich storten op elektrisch aangedreven auto’s. In 2017 verwacht het automerk 500.000 auto’s met een vorm van elektrische aandrijving te verkopen.

De auto-industrie beweegt zich steeds meer richting volledige elektrische auto’s. Een tijd lang waren hybrides populair: auto’s die zelf elektriciteit opwekken via de brandstofmotor en het remmen.

GM, een van de grootste autoconcerns ter wereld, zet een extra stap door sterker in te zetten op plug-in hybrides en volledige elektrische auto’s. Plug-in hybrides hebben accu’s die worden opgeladen via het stroomnetwerk en lijken daarmee sterker op elektrische auto’s. Daarnaast hebben dit soort auto’s nog een brandstofmotor om een goede actieradius te garanderen.

Meer stroom, minder energie

Dat er potentie in dit soort auto’s zit bewijst de Ampera, een plug-in hybride van GM-dochter Opel. Daar werden er dit jaar 20.000 van verkocht. De volledige elektrische auto van Nissan,  de Leaf, doet het minder. De verkoop daarvan daalde dit jaar met 16 procent tot 6.800 stuks wereldwijd.

GM hoopt in te zetten op een groeiende markt. In totaal worden er wereldwijd 9 miljoen auto’s per jaar verkocht waarvan de autofabrikant met zijn elektrische auto’s 6 procent wil veroveren. Na de Ampera is de Buick Lacrosse de volgende stap. De auto heeft een e-assistmotor die voor 25 procent energiebesparing zorgt.

Foto: Opelblog Bron: Autoweek