14-07-2015 12:19 | Door: Erik Verheggen

Volvo Cars heeft Polestar Performance overgenomen. De Zweedse tuningspecialist gaat in de toekomst ook de Twin Engine-hybridetechnologie van Volvo benutten.

AB en is daarmee ook eigenaar van het merk Polestar. Dat label prijkt straks op alle speciale high performance modellen van Volvo. Polestar zal in de toekomst ook Twin Engine-hybridetechnologie van Volvo benutten voor het ontwikkelen van krachtige, dynamische modelversies.

Volvo is de grootste producent van plug-in hybrides in Europa en toonaangevend met de daarvoor benodigde elektrische technologie. Volvo biedt een van de meest krachtige en meest milieuvriendelijke hybride-aandrijfsystemen in de automotive industrie.

Langdurige samenwerking

Volvo en Polestar delen een lange historie. De samenwerking begon in 1996 in de autosport. Enkele jaren geleden kwamen beide partijen overeen om door Polestar getunede Volvo-modellen uit te brengen. Het gaat om rijk uitgeruste versies met krachtige motoren en een sportief onderstel.

ceo volvo

“Rijden in een Volvo Polestar is een bijzondere ervaring”, zegt Håkan Samuelsson, CEO bij Volvo Cars. “We hebben besloten om deze unieke ervaring voor meer Volvo-rijders bereikbaar te maken door Polestar als modelnaam voor onze high performance auto’s in de markt te zetten.”

Groei

In 2015 verwacht Volvo wereldwijd 750 Polestar-versies te verkopen van de V60 en S60. Op de middellange termijn mikt Volvo Cars op groei naar een aantal tussen de 1.000 en 1.500.

Financiële details over de overname zijn verder niet bekend gemaakt. Medewerkers van Polestar Performance komen in dienst bij Volvo. Het Polestar raceteam blijft onder leiding staan van Christian Dahl, de voormalige eigenaar van Polestar.

“We zijn uiterst tevreden met de wijze waarop de performance business zich samen met Volvo heeft ontwikkeld. We zijn en blijven op de eerste plaats een raceteam. Door de overeenkomst met Volvo kunnen we weer volle aandacht geven aan onze core business – de ontwikkeling van raceauto’s”, zegt Dahl.