20-07-2015 09:45 | Door: Erik Verheggen

Een update voor de Tesla Model S voegt niet alleen een belachelijk snelle acceleratie toe, maar ook een groter bereik. De nieuwste versie, de P90D, rijdt bijna 500 kilometer.

Dat schrijft Tesla-CEO Elon Musk in een blogpost. Tesla komt met een update voor zijn Model S. Het is het bedrijf gelukt om een van accucapaciteit van 90 kWh te proppen in een accu die even groot is als de bestaande batterij van 85 kWh.

insane mode tesla

Het bereik van Tesla’s topmodel stijgt daardoor met 6 procent, naar 480 kilometer. Musk verwacht dat zijn bedrijf de accucapaciteit elk jaar met 5 procent kan verhogen.

'Ludicrous mode'

Extraatje bij de $ 3.000 kostende update is een nog snellere acceleratie. De Model S P85D heeft al een ‘insane mode’ aan boord waarmee hij in 3,2 seconde naar de 100 kilometer per uur sprint. Met de nieuwe ‘ludicrous mode’ van P90D gaat daar nog eens 0,4 seconde van af.

Tesla sluipt daarmee richting de top 10 van snelste productieauto’s ter wereld. Het topmodel is net zo snel als bijvoorbeeld de € 1 mln kostende elektrische Rimac Concept One.

Musk schrijft dat de overtreffende trap van de ‘ludicrous mode’ van de P90D gereserveerd is voor de nieuwe versie van de Tesla Roadster. Die zou over vier jaar op de markt moeten komen, meldt de Tesla-CEO.

Bron: Tesla | Foto Model S: Artson., Creative Commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven) | Foto Tesla Insane Mode: Bit Boy, Creative Commons