30-07-2015 07:47 | Door: Erik Verheggen

De Amerikaanse driewieler van Elio Motors verbruikt 2,8 liter benzine per 100 kilometer. Het bedrijf weet met crowdfunding $ 25 mln op te halen bij ruim 6.000 investeerders.

Een maand na de start van zijn crowdfundingcampagne maakt Elio bekend dat het doel van $ 25 mln gehaald is. Het gaat, anders dan bij veel andere grote crowdfundingcampagnes, om niet-bindende inschrijvingen.

elio

Het bedrijf wil met het geld een aantal prototypes bouwen en daarna zijn zuinige driewieler in productie nemen. Elio bouwt daarvoor een fabriek in de Amerikaanse stad Los Angeles.

De driewieler krijgt een 55 paardenkracht sterke driecilindermotor. Dankzij het lage gewicht trekt de auto daarmee in minder dan 10 seconde naar de 100 kilometer per uur.

Duurzame mobiliteit

Met een prijs van $ 6.800 moet het zuinige benzineautootje volgens Elio Motors duurzame mobiliteit voor iedereen betaalbaar maken.

Het bedrijf heeft een wachtlijst met 45.000 reserveringen voor de driewieler.

Volgens De Telegraaf volgt na de Verenigde Staten ook een marktintroductie in Canada. Daarna is het afwachten of het autootje goedgekeurd zou worden voor gebruik op de Europese wegen.

Bron: Elio | Foto: Elio