12-12-2012 15:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Gebruikers van de elektrische Chevrolet Volt hebben samen meer dan 100 miljoen mijl afgelegd, ongeveer 160 miljoen kilometer.

De Chevrolet Volt kwam twee jaar geleden in Amerika op de markt. In Europa konden we dezelfde auto in een Opel Ampera jasje verwelkomen. Beide merken zijn eigendom van General Motors, het grootste autoconcern in de wereld.

Chevrolet houdt wereldwijd real-time de data bij van alle Volts die op de weg rijden op de website Voltstats.net. In augustus stond het aantal elektrische kilometers nog op 12,5 miljoen kilometer. Inmiddels is dit meer dan tien keer zoveel.

Eén keer in de zes weken tanken

De Volt legt de eerste 61 kilometer elektrisch af. Als de auto niet opgeladen wordt schakelt hij over op gas, goed voor nog 553 kilometer op een volle tank. Gemiddeld genomen moesten Volt-eigenaren elke zes weken hun gastank bijvullen en konden zij op een tank en een volle accu 1450 kilometer rijden. Voor 65 procent van de tijd kan de gemiddelde Volt gebruiker elektrisch blijven rijden.

Volgens de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA)  bespaarden eigenaren van een elektrische auto zo’n €1050 per jaar.

In 2013 kom Chevrolet met een nieuw model van de Volt. De accu van dit model kan iets meer elektriciteit opslaan, hierdoor kunnen er net even meer kilometers mee gereden worden dan zijn broertjes uit 2011 en 2012.

Bron: SustainableBusiness

Foto: Rijtesten.nl