08-08-2015 09:22 | Door: Dimitri Reijerman

Bolt Mobility, een Rotterdamse start-up, meldt dat het binnen twee maanden dertig pre-orders heeft binnengekregen voor de Bolt, een zogeheten smart scooter. De slimme tweewieler is geheel elektrisch aangedreven, communiceert via 4g en bevat een uitneembare accu.

De start-up schuwt een superlatief niet en noemt de Bolt een 'Tesla op twee wielen'. De scooter bevat een uitneembare lithium-ion-accu die een actieradius zou bieden van circa 150 kilometer. Bolt Mobility zegt diverse sensoren in Bolt te hebben geplaatst om zo de accu optimaal te benutten.

Ook is de scooter snel. Hij trekt op van 0 naar 45 km/u in 3,9 seconden. Er komen ook snorversies met een maximale snelheid van 25km/u op de markt.

De eigenaar kan via 3g en 4g communiceren met zijn smart scooter. Deze kan via een mobiele app de precieze locatie van de tweewieler opvragen. De scooter is daarnaast te starten via de app. Ook zijn er updates door te voeren in de aansturingssoftware van de scooter.

Abonnement

Wie een Bolt wil aanschaffen dient wel een abonnement te nemen. Voor € 29 per maand is de mobiele communicatie verder kosteloos. Daarnaast wordt accuvervanging aangeboden, mochten er problemen ontstaan. Verder is 'mobiliteitsgarantie' opgenomen in het abonnement. Bolt Mobility werkt daarbij samen met de ANWB.

Het Rotterdamse bedrijf meldt dat het in de pre-order-fase al dertig bestellingen binnen heeft. Bolt Mobility spreekt dan ook vol trots over 'exponentiële groei'. Maar de eerste scooters, die in Nederland worden geassembleerd, worden pas in het voorjaar van 2016 geleverd. De scooter kost € 2.245 en vereist een aanbetaling van € 250.

Bron: Bolt Mobility | Foto: Bolt Mobility