10-08-2015 07:13 | Door: Dimitri Reijerman

Vanaf december zal de ANWB het parkeeraanbod van de Frans-Nederlandse start-up Mobypark gaan tonen in zijn Onderweg-app. Ook de online routeplanner van de ANWB gaat parkeerplaatsen tonen die via Mobypark zijn te huren.

Mobypark maakt het voor bedrijven en particulieren mogelijk om ongebruikte privéparkeerplaatsen online aan te bieden. Volgens de start-up is het aanbod groot, omdat 40 procent van de betreffende parkeerplaatsen niet of nauwelijks gebruikt worden.

Leden van de ANWB kunnen een korting krijgen als zij via de Onderweg-app of de online routeplanner vooraf een parkeerplaats reserveren. Momenteel zijn er drieduizend parkeerplaatsen beschikbaar op het platform.

Door een samenwerking met de ANWB aan te gaan, wordt het bereik voor Mobypark fors vergroot. De start-up leunde tot nu toe nog op zijn eigen app en website. Momenteel is de start-up bezig om via crowdfunding geld op te halen voor andere investeringen. Op moment van schrijven is ruim € 80.000 opgehaald, waarbij het streefbedrag €100.000 is.

Bron: Mobypark | Foto: Mobypark