13-08-2015 10:08 | Door: Dimitri Reijerman

Eigenaars van een elektrische auto willen in vrijwel alle gevallen niet terug naar een voertuig op benzine of diesel, zo meldt Ford op basis van onderzoek. In Nederland kwamen eerder dezelfde resultaten boven water.

Ford liet in de Verenigde Staten een onderzoek uitvoeren onder tienduizend eigenaren van elektrische auto's en hybride voertuigen. Ruim 92 procent van de eigenaren van een elektrische auto stelt, bij de volgende aankoop van een auto, opnieuw een elektrisch aangedreven voertuig te zullen kopen.

Opvallend is dat personen die een hybride auto in bezit hebben bij de volgende aanschaf ook kiezen voor een, al dan niet geheel, elektrisch aangedreven auto. 94 procent van de ondervraagden uit deze groep zegt niet langer een benzineauto aan te zullen schaffen, schrijft CleanTechnica.

Tweede auto

Volgens de onderzoekers zijn eigenaren van een elektrisch aangedreven auto vooral tevreden over het direct beschikbare vermogen en de milieuvriendelijke eigenschappen. Wel hebben veel ondervraagden nog een tweede, op benzine aangedreven voertuig. Deze wordt vooral gebruikt voor het maken van langere ritten.

In Nederland zijn eerder soortgelijke cijfers gepubliceerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Volgens het 'berijdersonderzoek Nederland 2014' zou 91 procent van de ondervraagden niet meer terug willen naar een benzineauto. Bezitters van elektrische auto hebben nog wel relatief veel klachten over de laadinfrastructuur.

Bron: CleanTechnica | Foto: Ford