14-08-2015 14:48 | Door: Dimitri Reijerman

BMW en Arriva richten samen in Kopenhagen een autodeelplatform op. In de Deense hoofdstad gaan vierhonderd elektrisch aangedreven BMW i3's rondrijden.

Het autodeelplatform van BMW en Arriva sluit nauw aan op het netwerk van stadsbussen in de Deense hoofdstad. Dat wordt geëxploiteerd door Arriva. Het platform komt op 3 september beschikbaar.

De navigatiesystemen in de vierhonderd beschikbare i3-auto's zijn gekoppeld aan de dienstregelingen van Arriva-bussen in en rond Kopenhagen. Zo wordt de overstap tussen de elektrische deelauto's en het openbaar vervoer volgens BMW gemakkelijker.

Batterij-auto's op proef

Voor BMW is Kopenhagen een ideale proeftuin, omdat er in de stad al veel gebruik wordt gemaakt van schone, met elkaar verbonden vervoersmiddelen. Bovendien denkt zakenpartner Arriva dat de vierhonderd deelauto's een groter publiek toegang geeft tot elektrisch aangedreven auto's, waardoor de populariteit van dergelijke voertuigen snel kan groeien.

BMW experimenteert in een aantal landen al met elektrische deelauto's. In de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland wordt onder de naam DriveNow een deelautoplatform met i3's aangeboden.

Bron: BMW | Foto: BMW