19-08-2015 16:16 | Door: Dimitri Reijerman

Audi heeft bevestigd dat het werkt aan een elektrisch aangedreven SUV. De auto moet gebruik gaan maken van de nieuwste accutechnologie en een actieradius bieden van 500 kilometer.

Hoewel het SUV-model nog geen officiële naam heeft gekregen, is het de verwachting dat de auto het typenummer Q6 opgeplakt krijgt. Ook de mededeling in het Audi-persbericht dat 'de lengte van het studiemodel tussen die van Q5 en Q7 inzit' wijst op de komst van de Q6.

Volgens Audi zal de elektrisch aangedreven SUV in 2018 op de markt komen. Door gebruik te maken van de vernieuwende accutechnologie, beweegbare flappen voor het beïnvloeden van de luchtstroom en een geheel gladde onderkant krijgt de SUV een actieradius van circa 500 kilometer.

Quattro Concept

Een eerste blik op de Q6 zal Audi geven op de aankomende IAAA-beurs in Frankfurt. De zogeheten Quattro Concept krijgt accu's die tussen de voor- en achteras zijn geplaatst.

In totaal zijn drie elektromotoren aanwezig: een op de vooras en twee op de achteras. Voor het dashboard maakt Audi gebruik van OLED-schermen en -bedieningselementen.

Bron: Audi | Foto: Audi