21-08-2015 09:52 | Door: Dimitri Reijerman

De start-up Hyperloop Transportation Technologies gaat vanaf volgend jaar beginnen met de bouw van een testcircuit voor Hyperloop, een transportsysteem op basis van vacuüm getrokken buizen.

Hyperloop Transportation Technologies wil vanaf mei 2016 een testtraject bouwen in Quay Valley, vlak bij Los Angeles. De start-up meldt dat het daarvoor overeenkomsten heeft gesloten met Oerlikon Leybold Vacuum en Aecom. Eerstgenoemde gaat de benodigde vacuümtechnologie leveren, terwijl Aecom zich gaat richten op het verdere ontwerp van het futuristische transportsysteem.

Het team van Hyperloop Transportation Technologies bestaat inmiddels uit 400 werknemers. Een deel van hen bestaat uit ingenieurs. Zij werken veelal in hun vrije tijd aan het project.

Hyperloop is een concept uit de koker van Elon Musk, ceo van Tesla en Space X. Omdat Musk onvoldoende tijd had om zich op het project te focussen, werd het JumpStartFund in het leven geroepen. Via dit fonds ontstond Hyperloop Transportation Technologies.

Het Hyperloop-transportsysteem is gebaseerd op buizen waarbinnen capsules zich met snelheden van circa 1.200 kilometer per uur voortbewegen. Om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden worden de buizen vrijwel vaccuüm getrokken. De capsules bewegen zich elektromagnetisch door de buizen. Hyperloop is bedoeld om personen over middellange afstanden te verplaatsen.

Bron: Hyperloop Transportation Technologies | Foto: Hyperloop Transportation Technologies