31-08-2015 12:20 | Door: Dimitri Reijerman

BMW en Apple praten mogelijk snel verder over een samenwerking. De autofabrikant voelt zich genoodzaakt om vol in te zetten op slimmere en schonere auto's, en zoekt daarbij partners.

Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen. Een vertegenwoordiging van Apple heeft vorig jaar de BMW-fabrieken bezocht. Zij hebben met interesse de productieprocessen van de BMW i3 bekeken, een elektrisch aangedreven voertuig met een lichtgewicht carrosserie van carbon.

Aanvankelijk werd er nog niet concreet onderhandeld tussen de twee bedrijven, mede als gevolg van personeelswijzigingen in de top van BMW. Volgens Reuters gaan de twee partijen snel weer gesprekken voeren over een samenwerkingsvorm. 

Zelfrijdende auto

Volgens hardnekkige geruchten werkt Apple hard aan de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. Apple, die niets over zijn plannen los wil laten, heeft weliswaar de nodige softwarekennis in huis, maar het zelf bouwen van een auto vormt mogelijk een obstakel. Een optie die wordt genoemd is dat Apple onderdelen van BMW's i3 wil afnemen, zodat het op basis van een i3 verder kan werken aan zijn autonoom-rijdende auto.

Onduidelijk is nog in welke mate BMW wil samenwerken met een ICT-bedrijf als Apple. De Duitse autobouwer, die al eerder heeft aangegeven dat binnen tien jaar vrijwel al zijn auto's elektrisch of hybride worden aangedreven en ook waterstoftechnologie onderzoekt, erkent dat samenwerking met dergelijke bedrijven noodzakelijk is. Aan de andere kant wil BMW niet teveel in zijn kaarten laten kijken.

Bron: Reuters | Foto: BMW