08-09-2015 09:02 | Door: Dimitri Reijerman

De Franse investeringsgroep Bolloré start een deelautodienst met elektrische auto's in de Amerikaanse stad Indianapolis. Het bedrijf zet daarvoor zijn zelfontwikkelde BlueCar-auto's in.

De Bolloré Group heeft in onder andere Parijs, Lyon en Bordeaux deelautoprogramma's draaien. De investeringsgroep durft nu ook de stap naar de Verenigde Staten te zetten door een soortgelijk concept in Indianapolis te starten. In totaal heeft het bedrijf € 41 mln geïnvesteerd in het project.

Het autodeelprogramma luistert naar de naam BlueIndy. Verdeeld over de hoofdstad van Indiana zijn er 25 stations met laadpunt te vinden waar een abonnee van de autodeeldienst een BlueCar kan oppikken.

In eerste instantie brengt BlueIndy 50 elektrische voertuigen op de weg, maar op korte termijn moeten er tweehonderd opstappunten en vijfhonderd elektrische auto's beschikbaar komen.

De gebruiker die een jaarabonnement voor $ 9,99 per maand neemt, betaalt $ 4 voor de eerste 20 minuten en $ 0,20 voor elke minuut daarna. Andere abonnementsvormen hebben een hogere startprijs. Een voordeel van het BlueIndy-systeem is dat een gratis parkeerplaats bij de laadpunten gegarandeerd is.

Gebrekkig OV

De vraag is of het autodeelconcept aan zal slaan in de Verenigde Staten, een land waar het autobezit nog steeds hoog is. Indianapolis staat echter bekend om zijn gebrekkige openbaar vervoer, waardoor BlueIndy mogelijk een voet aan de grond kan krijgen. Het initiatief heeft ook $ 6 mln subsidie ontvangen van het stadsbestuur.

Bron: BlueIndy | Foto: Mariordo (Mario Roberto Durán Ortiz), via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)