11-09-2015 17:00 | Door: Dimitri Reijerman

Nissan gaat het nieuwe Leaf-model voorzien van een 30 kilowatt-accu in plaats van een 24 kilowatt-accu. Hierdoor stijgt de actieradius van het elektrisch aangedreven voertuig tot maximaal 250 kilometer.

Volgens Nissan heeft de nieuwe accu dezelfde afmetingen als de oude, maar is het gewicht van de auto met 21 kilogram toegenomen. De accu is geschikt voor snelladers op basis van 400 volt en drie fasen. Verder geeft Nissan een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer op de 30 kilowatt-accu.

Om de accu meer capaciteit te geven, heeft Nissan gekozen voor een andere lay-out van de cellen. Ook zijn koolstof, stikstof en magnesium voor de elektroden toegepast. Nissan claimt dat het accu-ontwerp zich goed leent voor recycling.

Auto

Actieradius tot 250 kilometer

Dankzij het nieuw accu is de actieradius van de Leaf vergroot van maximaal 199 kilometer naar 250 kilometer. De autofabrikant denkt dat de Leaf met de verhoogde actieradius een aantrekkelijkere optie wordt voor de consument die nog twijfelt over de aanschaf van een elektrische auto.

Nissan heeft ook de NissanConnect EV-app voor mobieltjes verbeterd. Zo kan de auto-eigenaar naburige laadpunten opvragen. Verder bevat de app een herzien navigatiesysteem en toont die automatisch onderhoudsmeldingen.

Daarnaast kan de app de bestuurder naar zijn auto leiden. De Leaf bevat in het dashboard een 7"-scherm, terwijl ook een dab+-radio is geïntegreerd.

De 30 kilowattuur-versie van de Leaf komt in januari op de Europese markt. Prijzen heeft Nissan nog niet vrijgegeven.

Nissan

Bron: Nissan | Foto: Nissan