14-09-2015 14:18 | Door: Dimitri Reijerman

De Chinese autofabrikant Beijing Auto Group (BAIC) heeft in de Verenigde Staten een onderzoekslab geopend. Het bedrijf wil kennis vergaren om zo de concurrentie met onder andere Tesla aan te gaan.

De nieuwe vestiging van BAIC is gesitueerd in Fremont, dezelfde plaats waar Tesla zijn Model X en Model S produceert, zo meldt The Wall Street Journal. Voor de ontwikkeling van nieuwe elektrisch aangedreven auto's werkt BAIC onder andere samen met de elektronicafabrikanten Foxconn en Qingdao, en het Duitse Siemens.

BAIC gaat in de Verenigde Staten nauwe banden aan met Atieva, een start-up die werkt aan elektrisch aangedreven voertuigen en onderzoek doet naar zelfrijdende auto's. Volgend jaar wil Atieva zijn ontwerp voor een elektrische auto presenteren.

De autofabrikant is naast zijn plannen in de Verenigde Staten ook in gesprek met Daimler. De Duitse autobouwer heeft al een aandeel in BAIC, maar er zijn plannen om de samenwerking verder uit te bouwen.

Chinese toestroom

Net als BAIC openen steeds meer Chinese autobouwers onderzoeklabs in het Californische Silicon Valley. De bedrijven hopen in te haken op de snelle groei in de markt voor elektrisch aangedreven voertuigen en de nodige kennis te verwerven op het gebied van zelfrijdende auto's.

Bron: Wall Street Journal | Foto: Jialiang Gao, via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)