18-09-2015 18:05 | Door: Fitria Jelyta

Het Chinese bedrijf BYD heeft een grote opdracht ontvangen van de publieke transportatieorganisatie van de Amerikaanse staat Washington. De fabrikant draagt bij aan de inzet van 800 elektrische bussen.

Dat meldt Gas2. De Washington State Department of Transportation (WSDOT) heeft in augustus de opdracht gegeven om 800 elektrische bussen in de Amerikaanse staat in te zetten. Deze bussen zijn ingedeeld in twaalf verschillende categorieën, die onder meer de oplaadmogelijkheden en lengte specificeren.

BYD gaat elektrische bussen uit tien van deze categorieën aan Washington leveren. Hiermee draagt de Chinese fabrikant van elektrische bussen bij aan de ambitie van Washington om de duurzaamste staat van Amerika te worden.

Uber

Met het contract kan elk openbaar vervoerbedrijf in zowel Washington als de Amerikaanse staat Oregon een elektrische bus in gebruik nemen.

De Chinese fabrikant levert naast bussen ook elektrische auto's en investeert samen met Uber in elektrische taxi's voor verschillende Amerikaanse steden.

Daarnaast levert BYD 51 elektrische bussen aan Londen. De Britse hoofdstad zet in op duurzame mobiliteit door het busvervoer elektrisch te maken. 

Bron: Gas2, Cleantechnica | Foto: Elvert Barnes, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)