22-09-2015 07:37 | Door: Thijs ten Brinck

Het industrieconcern VDL Groep uit Eindhoven richt zich met een nieuwe dochteronderneming op duurzame mobiliteit en energieopslag.

Met de oprichting van VDL Enabling Transport Solutions (ETS) legt het concern uit Eindhoven de focus op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe transportmogelijkheden.

ETS gaat voor andere VDL-bedrijven met activiteiten in transport en mobiliteit nieuwe concepten testen op het vlak van elektrisch vervoer (e-mobiliteit), batterijtechnologie en laadinfrastructuur. Verder richt ETS zich op navigatiesoftware voor automatisch geleide voertuigen.

VDL ETS is gevestigd op de Automive Campus in Helmond.

Elektrische bussen en treintjes

Het familiebedrijf VDL heeft verschillende divisies. Het bedrijf maakt robots, zonnebanken en is een belangrijke toeleverancier voor de auto-industrie.

Sinds 2012 is VDL eigenaar van de NedCar fabriek in Born, waar momenteel Mini’s van de band rollen. Ook bouwt VDL bussen. Samen met e-Traction werkt VDL aan efficiënte waterstofbussen en elektrische bussen.

In mei 2015 maakte het Venlose bedrijf Soios bekend samen met VDL toeristentreintjes op zonne-energie te gaan assembleren.  

Bron: VDL | Foto: VDL