22-09-2015 18:28 | Door: Fitria Jelyta

De CEO van Daimler heeft interesse getoond om een nieuwe samenwerking aan te gaan met de Duitse autofabrikanten Audi en BMW, om accu’s te ontwikkelen voor elektrische auto’s.

Het moederbedrijf van Mercedes-Benz is recent al een samenwerking aangegaan met Audi en BMW om de kaartendivisie Here van Nokia over te nemen. Het consortium heeft de kaartendienst overgenomen voor € 2,8 mrd en wil de navigatiesoftware inzetten voor zelfrijdende auto’s.

“Er zijn veel overeenkomsten tussen Duitse autofabrikanten”, zegt Daimler topman Dieter Zetsche tijdens een persconferentie op de Frankfurt Autoshow 2015. “De kaartendivisie Nokia Here heeft tot een gemeenschappelijke aanpak geleid en er zijn andere mogelijkheden.”

Elektrische auto's

Zetsche stelt dat hetzelfde consortium in een volgende samenwerking mogelijk verbeterde accu’s voor elektrische auto’s gaat ontwikkelen.

Daimler wil voor 2017 10 nieuwe semi-elektrische auto’s op de markt brengen. De accu’s van deze plug-in hybrides verminderen de CO2-uitstoot met 41 procent, wanneer de gebruiker ze oplaadt met uitsluitend hernieuwbare stroom. 

Bron: Reuters, Autoblog | Foto: Axion23, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)