22-09-2015 14:07 | Door: Thijs ten Brinck

Bestuurders van de nieuwe Nissan Leaf kunnen deze volledig elektrische auto twee jaar lang gratis opladen bij de snellaadstations van Fastned.

De nieuwe Nissan Leaf staat vanaf januari 2016 in de Nederlandse showrooms, met een vanafprijs van € 29.345. Daar komt de huur van een accu à € 79 per maand nog wel bij.

Voor dat bedrag kan de Leaf-rijder onbeperkt opladen bij snellaadstations van Fastned. Daarvan staan er inmiddels 38 langs de Nederlandse snelwegen.

Fastned heeft concessies verworven voor in totaal tweehonderd stations, en streeft ernaar elke week een nieuw snellaadpunt te openen.

Mobiel abonnement

Het nieuwe model Leaf is vanaf volgend jaar beschikbaar met een groter accupakket. De opslagcapaciteit van 30 kilowattuur geeft de Leaf een actieradius van 250 kilometer.

Fastned vergelijkt de markt voor elektrische auto’s met die voor smartphones. “Als een smartphonefabrikant een betere camera of groter scherm introduceert, moet de rest mee.” Fabrikanten van elektrische auto’s beconcurreren elkaar met grotere accu’s, snellere laadtijden en nu dus ook met laadabonnementen.

Onder de samenwerking tussen Fastned en Nissan kunnen Leaf-rijders twee jaar lang kosteloos gebruik maken van de snellaadstations. Een Leaf is dan binnen 20 minuten voldoende opgeladen om weer tientallen kilometers mee te kunnen.  

Eerder boodt Fastned investeerders in het bedrijf al een leven lang gratis snelladen aan.

Bron: Fastned, Autoweek | Foto: Nissan, Fastned