30-09-2015 14:16 | Door: Dimitri Reijerman

Honda heeft aan de vooravond van de Tokyo Motor Show de FCV onthuld, een op waterstof rijdende auto. Een volle tank biedt een actieradius tot 700 kilometer.

De Japanse autofabrikant toonde al eerder enkele schetsen van hoe zijn waterstofauto er ongeveer uit zou komen te zien. Met de voorpresentatie van de FCV, momenteel nog de codenaam voor het voertuig, is het uiteindelijke ontwerp aan het publiek getoond. Honda geeft weinig technische details prijs, maar duidelijk is dat de FCV onder andere led-koplampen en een zwart dak krijgt.

Honda is erin geslaagd om de brandstofcel en de overige techniek onder de motorkap weg te werken, waardoor er voldoende bagage- en passagiersruimte overblijft. Daarnaast biedt het voertuig een opvallend hoge actieradius. Zo rijdt de Honda bij een volle watertank tot 700 kilometer. Dat is aanzienlijk meer dan de 480 kilometer van de Toyota Mirai, al is dit model al leverbaar in onder andere Europa.

Noodgenerator

Behalve als vervoermiddel, kan de waterstofauto volgens Honda ook worden ingezet voor het leveren van elektriciteit. Dit kan nuttig zijn als bijvoorbeeld de stroom uitvalt. De auto wordt dan in feite een noodgenerator wordt.

De FCV moet volgend jaar op de markt komen. Onduidelijk is nog wanneer Europa aan de beurt is en hoeveel de waterstofauto gaat kosten.

Bron: Honda | Foto: Honda