13-02-2013 13:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Better Place, een Israëlisch bedrijf dat infrastructuur voor elektrische auto’s installeert, stopt zijn activiteiten in de VS. In Nederland ligt alles op schema.

Het bedrijf heeft zich verslikt in tegenvallende verkoopresultaten van elektrische auto’s in de Verenigde Staten. Better Place – dat met batterijwisselstations de infrastructuur voor elektrisch vervoer wil verbeteren – heeft na diverse directiewisselingen in de Verenigde Staten besloten zich nu te concentreren op Denemarken en Israël, markten waarin het bedrijf een volledig dekkend netwerk heeft.

Nederlandse markt blijft interessant

Afgelopen september is Better Place ook in Nederland gestart, met een proefproject op Schiphol om elektrische taxi’s snel te kunnen voorzien van volle accu’s, als een eerste stap naar een Europees netwerk van batterijwisselstations. Daarbij krijgen de auto’s bij elke laadbeurt een nieuwe, opgeladen accu, zodat ze snel weer op weg kunnen.

De sluiting van de Amerikaanse vestiging heeft geen gevolgen voor de Nederlandse pilot, volgens een woordvoerder van Better Place Nederland. Voor het Israëlische bedrijf blijft de Nederlandse markt onverminderd interessant.  Tijdens de pilot werden de afgelopen vijf maanden ruim 6000 ritten verzorgd door de 10 elektrische taxi’s  die bijna 250.000 kilometer aflegden. Hiermee is het bewijs geleverd dat, mits de infrastructuur op peil is, volledig elektrisch rijden ook bij intensief gebruik van circa 600 kilometer per dag haalbaar is.

Better Place Nederland is – mede op basis van deze bemoedigende resultaten – nu druk bezig met het sluiten van aanvullende partnerships en het aantrekken van aanvullende financiering, waardoor elektrisch rijden in Nederland opgeschaald kan worden.

Foto: Better Place