01-10-2015 19:01 | Door: Dimitri Reijerman

Een groep studenten van de Technische Universiteit Eindhoven heeft de Storm Pulse gepresenteerd, een elektrisch aangedreven toermotor. De motor bevat 24 kleine accu's, goed voor ritjes tot 380 kilometer.

De makers, een groep van dertig studenten verenigd in het Storm Eindhoven-team, stellen dat de toermotor met zijn actieradius van 380 kilometer een record in handen heeft. Volgens de studenten haalt geen enkele andere elektrisch aangedreven motor op dit moment dergelijke afstanden.

Het batterijpakket van de Storm Pulse bevat 24 accu-cartridges, goed voor een gecombineerd vermogen van 28,5 kilowattuur. Eventueel kunnen er cartridges van de motor worden gehaald, waardoor met een lichtere motorfiets sportiever kan worden gereden. Verder kunnen de accu's in 38 minuten tot 80 procent worden volgeladen.

De vering van de toermotor is afkomstig van de firma Hossack. Verder heeft de berijder de beschikking over twee versnellingen. Zo is er één zuinige stand voor de snelweg en één versnelling waarin binnen 5 seconden naar 100 kilometer per uur kan worden opgetrokken.

Wereldreis

Met de bouw van de Storm Pulse willen de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven aantonen dat duurzaam elektrisch vervoer er ook aantrekkelijk uit kan zien, en bovendien stil en efficiënt is. De komende weken gaan de bouwers de motorfiets op diverse plaatsen in Europa laten zien. In 2016 moet de motor in 80 dagen een rit van 26.000 kilometer gaan rijden door Europa, Azië en Noord-Amerika.

Storm Pulse

Bron: TU/e | Foto: TU/e