02-10-2015 16:03 | Door: Dimitri Reijerman

General Motors start in New York een autodeeldienst. Daarnaast gaat de Amerikaanse autobouwer op zijn campus experimenteren met zelfrijdende Chevy Volts.

Onder andere Ford zet al in op autodeelconcepten, en nu ziet ook moederbedrijf General Motors kansen op deze markt. Het bedrijf heeft aangekondigd dat bewoners van Ritz Plaza-appartementen op Times Square auto's tegen scherpere prijzen kunnen huren dan bij reguliere aanbieders.

GM wil bij het zogeheten Let’s Drive NYC-programma experimenteren met uurtarieven maar ook met abonnementsmodellen. Deelnemers kunnen onder ander kiezen uit een Chrevolet Trax of Chevy Equinix.

Zelfrijdende auto's

Naast autodeelplannen wil GM ook gaan experimenteren met zelfrijdende auto's. De autofabrikant wil volgend jaar op zijn campus in Warren autonoom rijdende Chevy Volts laten rondrijden. De auto's moeten op afroep via een mobiele app komen voorrijden.

Om de nieuwe projecten en de benodigde research te kunnen betalen, heeft GM een bezuinigingsprogramma opgesteld. De komende drie jaar moet er € 5,5 mrd worden bespaard, waarbij de nadruk ligt op besparingen bij de productie- en administratieve afdelingen.

Bron: GM | Foto: GM