07-10-2015 07:37 | Door: Dimitri Reijerman

Proterra, een Amerikaanse elektrische bussenbouwer, heeft een kleinere variant van zijn Catalyst EV aangekondigd. Het nieuwe model heeft een lengte van 10,7 meter.

De verkleinde versie is met name geschikt voor het rijden in nauwe straatjes van stadscentra. Technisch is de bus identiek aan de Catalyst EV, het reguliere model met een lengte van 12,2 meter. 

Met de compacte uitvoering van de geheel elektrisch aangedreven Catalyst EV speelt Proterra naar eigen zeggen in op de grote vraag vanuit de markt naar elektrische bussen. 

Korte laadtijd

De in Dallas rijdende vervoerder Dart heeft de eerste zeven verkorte versies van de Catalyst EV inmiddels binnengekregen, zo meldt de fabrikant. De bus kan bij gebruik van een snellader met een capaciteit van 500 kilowattuur in 10 minuten volledig opgeladen.

Proterra is een van de belangrijkste fabrikanten van elektrische bussen voor personenvervoer. Onlangs kwam het bedrijf in het nieuws door een nieuw afstandsrecord te vestigen: de Catalyst XR-variant wist een afstand van 415 kilometer af te leggen.

Bron: Proterra | Foto: Proterra