08-10-2015 15:05 | Door: Dimitri Reijerman

Tesla heeft in het derde kwartaal de verkoop van de Model S met bijna 50 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast hintte CEO Elon Musk op plannen voor een Model Y.

In het afgelopen kwartaal wist Tesla wereldwijd 11.580 stuks van de Model S te verkopen. Ruim 49 procent meer dan het derde kwartaal van 2014 toen de autofabrikant 7.785 exemplaren verkocht. De totale verkopen over 2015 liggen naar verwachting nog hoger, nu ook de Model X verkrijgbaar is.

Ondanks de verkoopstijging van Tesla daalde het aandeel van de autofabrikant op de Amerikaanse beurzen. Beleggers en analisten vrezen dat Tesla mogelijk zijn beloofde levertijden van de Model X niet gaat halen. Ook de hoge aanschafkosten van de Model X, met een vanaf-prijs van $ 132.000, drukt de koers.

Model Y?

Elon Musk, CEO van Tesla, bracht nieuwe speculaties op gang op Twitter. In antwoord op de vraag of de Model 3 ook de geroemde vleugeldeuren van de Model 3 zal krijgen, de mededeling dat of Model 3 of Model Y deze deuren zal krijgen.

Wat hij precies bedoelde met Model Y wilde Musk niet verder toelichten. Wel is bekend dat Tesla deze modelnaam heeft vastgelegd en dat Musk de tweet weer snel verwijderd heeft.

Bron: Tesla, Business Insider | Foto: Tesla