08-10-2015 18:49 | Door: Dimitri Reijerman

Op de Tokyo Motor Show toont Toyota de FCV Plus. Deze conceptauto bezit een brandstofcel voor waterstof en kan stilstaand en gekoppeld aan een waterstofpunt ook dienst doen als energiecentrale.

Toyota FCV Plus

De FCV Plus is met zijn lengte van 3,80 meter en een breedte van 1,75 een stadsauto. Toyota wil met de conceptauto bewijzen dat ook kleinere modellen gebruik kunnen maken van een brandstofcel, waarbij waterstof de energie levert.

Toyota heeft de brandstofcel tussen de voorwielen geplaatst en de waterstoftank is achter de achterbank te vinden. Elk wiel van de FCV Plus wordt individueel aangedreven door een elektromotor.

Mini-energiecentrales

Volgens de Japanse autofabrikant kan de brandstofcel ook gebruikt worden als de auto stilstaat en deze is gekoppeld aan een externe waterstofbron. De geheel schone motor kan op die manier lokaal stroom leveren. Onder andere de TU Delft bekijkt dit concept van mini-energiecentrales ook.

Plannen om de FCV Plus in productie te nemen, zijn er niet. Toyota heeft met de Mirai echter al wel een waterstofauto op de markt.

Toyota FCV Plus

Bron: Toyota | Foto: Toyota