09-10-2015 13:31 | Door: Dimitri Reijerman

Mitsubishi toont op de aankomende Tokyo Motor Show de eX Concept. De elektrische cross-over maakt gebruik van augmented reality om informatie van de boordcomputer op de voorruit te projecteren.

De boordcomputer in de eX Concept moet de chauffeur minder afleiden, zodat hij zijn ogen op de weg kan houden, stelt de Japanse autofabrikant.

Om dit mogelijk te maken projecteert een head-up display essentiële informatie, zoals de snelheid, op de voorruit. Ook aanwijzingen voor een eventueel ingeplande route zijn op deze wijze direct zichtbaar voor de bestuurder.

De centraal geplaatste boordcomputer toont op het scherm in het dashboard minder essentiële informatie.

Mitsubishi heeft de buitenspiegels vervangen door camera's. Ook bevat de conceptauto software om semiautonoom door het verkeer te bewegen. Zo kan de eX op de snelweg zelf rijden en ook het parkeren is geautomatiseerd. Met radars en camera's moeten botsingen tot het verleden gaan behoren.

Respectabele actieradius

De eX wordt elektrisch aangedreven. Veel details geeft Mitsubishi niet, maar de auto kan op een volle accu circa 400 kilometer rijden.

Met de compacte suv-conceptauto geeft Mitsubishi een vooruitblik op aankomende Outlander-modellen. Vermoedelijk zullen deze auto's nog met een hybride motor worden geleverd.

Bron: Mitsubishi | Foto: Mitsubishi